Recept: Piletina sa paprikom u paradajz sosu


Znam, pomislićete da nisam normalna kad vidite ovoliki naslov. Zapravo nije uopšte komplikovano kao što (možda) zvuči. Opustite se, eksperimentišite, istražujte, uvek ćete naći nešto zabavno!
Kako mi je prošli vikend maltene prošao u znaku kuvanja, dosetila sam se da bih nešto od tih specijaliteta mogla da fotkam i podelim s vama. 


Potrebni sastojci: - belo meso (oko 500g)


- glavica crnog luka + čen belog (ako deluje da će biti preljuto, verujte mi da luk postane pri dinstanju sladak i samo ulepšava ukus celokupnom jelu, tako da verujte sebi a i meni na reč! :D)


- 2 crvene + 2 zelene paprike sitnije iseckane


- paradajz sok (preporučujem domaći, ali koristite onaj koji imate)

...Postupak: na ulju propržite luk, dodate malkice vode i ostavite da se dinsta. Zatim belo meso, pržite/dinstate ga dok ne pobeli. Paprike idu posle piletine, i za kraj - paradajz sos i začini! Nikako ne zaboravite začine - lično volim so, biber, origano i bosiljak.


Finalni ,,produkt'' ovog eksperimenta:

Pirinač je sjajan dodatak uz ovo, ako mene pitate. :D


Koji vam je omiljeni recept?
Jeste li u skorije vreme isprobali nešto novo? Podelite to sa mnom ☺


Inače, kuvanje obožavam i zaista uživam u tome. Kao i na raznim drugim poljima - i ovde volim da eksperimentišem, spajam nespojivo i iznova iznenađujem svoje ukućane. Čvrsto verujem da hrana ispadne 100x bolja kada je spremate s ljubavlju i pažnjom, nego ofrlje. Kao i sve u životu, uostalom.

Do sledećeg čitanja,


7 comments:

  1. Ajme izgleda preukosno!
    Ja volim bijelo meso na doslovno sve načine, jedino možda bih izbjegla papriku kao prilog, a dodala rižu ili nešto slično jer paprika mi ne odgovara nikako, ostalo odlično, stvarno preukusno izgleda! ☺♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
  2. Ovo izgleda preukusno i jednostavno je da se napravi. Mogla bih da probam, obzirom na to da uvek imamo te sastojke. Piletinu obožavam! Hvala za recept. ♥

    www.hi-stylish.com

    ReplyDelete
  3. Ajoj ja sam veliki gurman tako da se jako jako obradujem kada vidim postove nalik ovom! Takodje obozavam i da kuvam a ovaj recept izgleda bozanstveno, jako ukusno i lako za pripremanje! Hvala na podeljenom receptu, rado cu isprobati, divan post!

    Visit me, and follow If you didn't/want. Hope see you soon, dear friend. Maleficent

    ReplyDelete
  4. Odličan post, draga.

    Sve pohvale za ovaj prelijepi recept.
    Piletina izgleda jako ukusno.
    Hvala ti što si sa nama podjelila ovaj recept.
    Moraću da ga isprobam. :)

    https://amaterskaumjetnost.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  5. Obožavam ovake recepte, a i piletinu. Kad probam, javit ću ti dojmove :)

    Best coffee shops in Zagreb: moonstears.com

    ReplyDelete
  6. Iskrena da budem, ja i kuhinja smo Rusija i Amerika, na naš način..što dalje to bolje, jer zna se, čim moja noga kroči tamo, ili će nešto da se polomi, ili da se prospe i gotovo jedini recept koji umem ubosti a ne izazvati treći svetski rat jesu famozne krofne, koje su se svima popele na glavu..da, tako da, verovatno neću pokušati ništa sa ovim receptom, jer..bolje😊

    Anonimni pisac

    ReplyDelete
  7. Odličan recept, jako mi se sviđa. Morala sam ga zapisati zato što mi izgleda fenomenalno i jako ukusno.

    http://stroongana.blogspot.hr/

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)